HIFU – FÓKUSZÁLT ULTRAHANGOS KEZELÉS

A HIFU (High Intensity Focused Ultrasonic) intenzíven fókuszált ultrahang mélyen behatol a bőrbe, ami által a laza bőrt kiválóan feszesíti, mivel elősegíti  a kollagén és elasztin rostok képződését. Az irharétegben érvényesül a nagy energiájú ultrahang hatása az epidermis és dermisz rétegen áthatolva – de azok működését nem befolyásolja. A kezelés után látványos eredményt érhetünk el, mivel a hő hatására a szövetekben egy azonnali kontrakció történik. Feszesebb, simább felszínű bőrt eredményez; a ráncok mélysége csökken, a tág pórusok összeszűkülnek, a szemöldök vonala megemelkedik a HIFU ultrahangos kezelés hatására. Rögtön vissza lehet térni a hétköznapi tevékenységünkhöz a kezelést követően.

Egyéb invazív vagy fájdalmas lifting és feszesítő eljárásoknak alternatívájaként szolgálhat. A non-invazív technológiák közt eddig ez a leghatékonyabb a bőr feszesítésére,  a ráncok csökkentésére, a toka, a nyak, és a fenék emelésére. Megfiatalodott, simább és feszesebb bőrről számolnak be a páciensek a kezelést követően.

.

hifu2

.

Miért egyedülálló a HIFU más beavatkozásokhoz képest?
A HIFU fókuszált ultrahang energiával hatol át a bőr felszíni és mélyebb rétegein, és eléri az SMAS (az izomzat és a bőr közti kötőszövetes réteg) szintjét. A plasztikai sebészek is ezt a réteget célozzák meg az arclifting műtétek során. A HIFU kezelés hatására bőr belülről kifelé fiatalodik úgy, hogy közben a felszíni hám nem sérül.

Hogyan hat a HIFU?
A fehérjék koagulációs pontját célozza az intenzíven fókuszált ultrahang hőenergiája, mely felelős a bőr önfiatalító folyamatainak beindításáért. Az ultrahang hullámok a kezelt és célzott területen a szövetet mélyen a bőr felszíne alatt stimulálják a kezelés alatt. Gyakorlatilag megvalósul az a fajta termális „sérülés” a mélyben, melyet a lézerrel, tűs rádiófrekvenciával eddig invazív módon, azaz a felhám sérüléséven együtt tudtunk csak elérni. A bőr saját építő folyamatain keresztül valósul meg a bőrfeszesítés.

A szöveteket érő hőenergia milyen hatást vált ki?
A bőrben a sebgyógyító folyamatokat indukálja, és új kollagén termelődését váltja ki a fókuszált energia. A bőr szövetei egészségesebbé, tömörebbé válnak, bekövetkezik a feszesedés a kezelt területen.

Mit érez a páciens a HIFU kezelés alatt?
Az eljárás némi fájdalommal járhat, de legtöbbször csak szurkáló, meleg érzetről számolnak be a páciensek. Az esetleges mellékhatás (kipirosodás, duzzanat) minimális.

Milyen eredmény várható?
Jellemzően 2-3 hónap alatt alakul ki az eredmény, mert a szervezetnek az új építő folyamatokhoz időre van szüksége de van, akinél rögtön a beavatkozás után észrevehető a változás. Kb. 6 hónapig tart ez a fajta változás a kötőszövetben, épülnek a kollagén- és elasztin rostok. Érdemes frissítő kezeléseket igénybe venni, mert sajnos az öregedési folyamatok közben nem állnak meg a szervezetben.

Hány kezelésre van szükség?
Jellemzően már egy alkalom is meghozza a kívánt változást. Azonban mindenki más, eltérő a szövetek lazasága, a páciens életkora, a kollagén- és elasztin rost építő képessége, így vannak, akiknél ismétlésre van szükség.

 .

hifu_arc

.

Van felépülési idő?
Mivel a bőr felszíne nem sérül, ezért nincs felépülési idő.

Biztonságos?
Az ultrahangot több mint 50 éve használja az orvostudomány, és a bőr fiatalítására világszerte rengeteg ilyen kezelést végeztek már. A HIFU kezelést csak képzett személy végezheti, aki megfelelő oktatásban részesült.