SZERZŐDÉSI FELTÉTELEK

A  weboldalról vagy annak aloldalairól, valamint személyesen, e-mailen vagy telefonon történő rendelés esetén Ön automatikusan elfogadja az alábbi szerződési feltételeket!

Az általunk szervezett szakmai napokra és egyéb rendezvényekre előre megváltott jegyek árát, meg nem jelenés esetén nem térítjük vissza! Amennyiben cégünknek felróható okok miatt a rendezvény elmarad, abban az esetben a teljes befizetett összeget visszautaljuk vagy a következő rendezvényünkre felhasználható.

FIGYELEM: A megvásárolt gépek mellé általunk ajándékba adott gépbetanítás semmilyen körülmények között nem helyettesíti a készülékek használatához esetlegesen szükséges szakképesítést / végzettséget! Azt minden esetben a gépet üzemeltető köteles beszerezni! Az ebből eredő előforduló problémák, valamint a szakszerűtlen kezelések, beállítások miatt esetlegesen előforduló sérülések miatt cégünk nem tud felelősséget vállalni.Amennyiben bármilyen rendellenességet tapasztal haladéktalanul állítsa le a kezelést és értesítse az ügyfélszolgálatot.

§ 1 Érvényesség
Ezen Általános üzleti feltételek lépnek hatályba a terméksorából kiválasztott árucikk a www.alakformalogep.hu honlapon keresztül valamint személyesen, e-mailen vagy telefonon történő megrendeléskor.

§ 2 Szerződéses partner
A vásárló szerződéses partnere
NewAge Academy Kft.

Üzemeltető:
NewAge Academy Kft.
Székhely: 3070 Bátonyterenye, Vörösmarty út 5/a (nem üzlet)
Cégjegyzékszám: 12-09-012090
Adószám: 32035836-2-12

Ügyvezető: Nagy Gábor
Ügyfél-szolgálatunk telefonszáma: +36 30 320-9372
Ügyfél-szolgálatunk e-mail címe: rendeles@alakformalogep.hu
Ügyfél-szolgálatunk telefonon az alábbi időben érhető el:
Hétfő-Péntek 10.00-15.00
Kivéve munkaszüneti napokon

§ 3 Szerződés megkötése
(1) A vásárló a “Megrendelés” gombra történő kattintással kötelező érvényű ajánlatot tesz a bevásárlókosárban található árucikk(ek) megvételére, és elfogadja ezen Általános üzleti feltételek érvényességét.
(2) A kézhezvétel megerősítése, amely a rendelés feladása után automatikusan kiküldésre kerül, igazolja, hogy a vásárló rendelését a www.alakformalogep.hu megkapta; ez azonban nem jelenti a vásárló ajánlatának elfogadását.
(3) A szerződés csak akkor tekinthető megkötött szerződésnek, amikor a www.alakformalogep.hu kinyilvánítja a rendelés elfogadását, amelyet egy külön email küldésével igazol vissza.
(4) A vásárló a www.alakformalogep.hu honlapján való vásárlásával, elismeri, hogy jelen ÁSZF, valamint az Adatvédelmi tájékoztató rendelkezéseit megismerte és elfogadja, a rendelés menetével tisztában van, továbbá az Adatvédelmi tájékoztatóban részletezett adatkezelésekhez hozzájárul.
(5) Amennyiben a vásárlást megelőzően a termékkel kapcsolatban kérdése merül fel kérjük, hívja, vagy keresse e-mailen ügyfélszolgálatunkat, ahol készséggel állunk rendelkezésére.
(6) A www.alakformalogep.hu áruházban vásárolt termékek továbbértékesítése nem megengedett.
(7) Csak érvényes adószámmal rendelkező vállalkozásokat és gazdasági társaságokat tudunk kiszolgálni.

§ 4 Termék rendelkezésre állása
(1) Amennyiben a megrendelt árucikk nem áll rendelkezésre a rendelés idején, illetve a „raktáron”-ként feltüntetett termék, termékek nem beszerezhető a weboldalon feltüntetett időtartamon belül NewAge Academy Kft. fenntartja magának a jogot, hogy ne fogadja el az áru megrendelését, ebben az esetben szerződéskötés nem történik, amiről a vásárló értesítést kap. A „raktáron” kifejezés a beszállító partner raktárkészletét tükrözi.
(2) Az (1) bekezdés hatálya az értelemszerűen szükséges változtatásokkal megmarad arra az esetre, ha a megrendelt árucikk a rendelés feladása után, de még az árucikk szállítása előtt “18 éven felülieknek” besorolást kap, mivel életkor-ellenőrzés a rendelés feladását követően technikai okokból nem lehetséges.
(3) A megrendelés, vagy annak visszaigazolása akkor tekinthető a www.alakformalogep.hu-hoz, vagy a vásárlóhoz megérkezettnek, amikor az számára hozzáférhetővé válik. Nem terheli NewAge Academy Kft.-t semmilyen felelősség abban az esetben, amennyiben a visszaigazolás azért nem érkezik meg a vásárlóhoz, mert hibás e-mail címet adott meg, illetve az e-mail fiók tárhely telítettsége miatt számára nem hozzáférhető.

§ 5 Átvétel és szállítás
(1A vásárló köteles a rendelést az értesítés kézhezvételétől számított 10 napon belül átvenni. A rendelés átvételéhez a vásárlónak be kell mutatnia a rendelés visszaigazolását vagy az átvételi értesítést, valamint valamilyen, közigazgatási hatóság által kiadott fényképes azonosító okmányt (pl. útlevél, személyi igazolvány, vagy jogosítvány). Amennyiben a vásárló nem veszi át rendelését az átvételi értesítő kézhezvételétől számított 10 napon belül, NewAge Academy Kft. fenntartja magának a jogot, hogy a vásárlási szerződéstől elálljon. Ebben az esetben a vásárló az esetlegesen kifizetett árnak megfelelő összegű jóváírást kap -eltérő megállapodás hiányában – az eredeti fizetés formájában (azaz jóváírás a hitelkártyára vagy ajándékkártyára, számlára visszautalás, illetve készpénz visszafizetés). Ez alól kivételt képez ha a vásárló foglalót fizetett, mely a vonatkozó Ptk. rendelet szerint nem jár vissza, így azt a vásárló elveszíti.
A szállítási idő várhatóan 15 munkanap, mely adat csak tájékoztató jellegű. Semmilyen esetben (email, telefon, weboldal, webshop) nem minősül ajánlatnak.

§ 6 Fizetés
(1) A www.alakformalogep.hu honlapon minden ár Magyar forintban van megadva nettó összegben, egyéb költségeket, mint például az esetleges házhoz szállítást nem tartalmazza. Csomagolási költség viszont nem kerül felszámításra.
(2) A rendelési folyamat befejezése után a vásárló választhat a megjelenő fizetési módok közül.
(3) Banki átutalással történő fizetés kezelőcége az OTP Bank
(4) PayPal átutalással történő fizetés esetén a pénzügyi művelet feldolgozó cége a PayPal fizetési rendszere.
(5) A fizetés során beírt adatokat a www.alakformalogep.hu nem tárolja, azokat az adott fizetéskezelő cég kezeli és a pénzügyi szolgáltatók eltérő adatvédelmi rendelkezései lépnek érvénybe ezen esetekben.
(6) A termék kifizetésével kapcsolatban a vásárló érdekkörében felmerülő összes költséget, – különösen de nem kizárólag a tranzakciós illetéket, nem magyarországi banknál vezetett bankszámláról való utalás költségeit – minden esetben a vásárlónak kell viselnie.

§ 7 Tulajdonjog fenntartása
(1)A kiszállított árucikk a NewAge Academy Kft. tulajdonában marad, amíg a fizetés teljes egészében meg nem történik.
(2)A www.alakformalogep.hu weboldalon-beleértve a kapcsolódó aloldalakat is- található összes szöveges és képi tartalom jogvédelem alatt áll, annak részének vagy egészének másolása és/vagy publikálása jogi következményeket von maga után!

§ 8 Vásárlói kör meghatározása
A www.alakformalogep.hu webáruházban ajánlott professzionális áruk értékesítése kizárólag végfelhasználók részére történik. Az árucikkek kereskedelmi újraértékesítése nem engedélyezett. NewAge Academy Kft. ennélfogva fenntartja a jogot arra, hogy ne fogadjon el olyan szerződéses ajánlatot, amelynél gyanú merül fel arra vonatkozóan, hogy kereskedelmi újraértékesítés céljából történt az ajánlattétel.

§ 9 Fogyasztó elállási és csere joga
(1) Ha a vásárló fogyasztónak minősül, megilleti az elállás joga a távollevők között kötött szerződésekről szóló 45/2014. (II. 26.) Korm. rendelet 20. § értelmében a www.alakformalogep.hu áruházban vásárolt termékek tekintetében. Ha a termékre foglalót fizetett, annak az összege levonásra kerül.
(2) A fogyasztó elállhat a szerződéstől vagy kérheti a termék cseréjét email címünkön (rendeles@alakformalogep.hu) vagy postai úton 14 napon belül anélkül, hogy bármilyen indokot kelljen adnia erre vonatkozólag, vagy – ha a határidő lejárta előtt megkapta az árut – annak visszaküldésével. A fogyasztó az elállási jogát a termék értékesítésére irányuló szerződés esetében a (i) termék átvételének napjától számított 14 napon belül, (ii) több termék szolgáltatásakor attól a naptól számított 14 napon belül, amelyen fogyasztó vagy a fogyasztó által megjelölt, a fuvarozótól eltérő harmadik személy az utolsó termék átveszi, (iii) szolgáltatás nyújtására irányuló szerződés esetében a szerződéskötés napjától számított 14 napon belül gyakorolhatja. Az elállás közlése vagy a kereskedelmi termék időbeni eljuttatása elegendő az elállási határidő betartásához.
(3) Amennyiben a fogyasztónak minősülő vásárló eláll a szerződéstől, köteles a terméket haladéktalanul visszaküldeni, illetve NewAge Academy Kft. vagy az általa a termék átvételére meghatalmazott személynek átadni. A fogyasztó köteles a termék visszaküldésének közvetlen költségét viselni. A fentieken túl fogyasztó köteles megtéríteni NewAge Academy Kft.-nek a termék jellegének, tulajdonságainak és működésének megállapításához szükséges használatot meghaladó használatból eredő értékcsökkenést. Ezen felül egyéb költség nem terheli.

Áru visszajuttatása a következő címre lehetséges:
NewAge Akadémia – 1076 Budapest, Thököly út 8.
(4) Az elállási jog gyakorlására vonatkozó nyilatkozat minta a jelen általános üzleti feltételek 1. sz. mellékletében található.

10. § Elállás következményei
(1) Érvényes elállás esetén minden kölcsönösen kapott teljesítés visszatérítendő. Ha a termékre foglalót fizetett, annak az összege levonásra kerül. Amennyiben a fogyasztó nem tudja visszatéríteni számunkra a kapott teljesítést, illetve csak részben tudja, vagy csupán a termék jellegének, tulajdonságainak és működésének megállapításához szükséges használatot meghaladó használatból eredő eredően elhasznált, vagy nem működő állapotban érték csökkenten tudja visszaadni, kötelessége az ebből eredő kárt megtéríteni számunkra.
(2) A fogyasztót terhelik a termék visszaküldésének közvetlen költségei.
(3) A fogyasztó által kifizetett összeget – ideértve a teljesítéssel összefüggésben felmerült költségeket is – haladéktalanul, de legkésőbb az elállás közlésétől számított 14 napon belül utaljuk vissza. Ez a határidő az elállási szándék, kézhez vételekor kezdődik. Amennyiben a fogyasztó kifejezetten a legkevésbé költséges szokásos fuvarozási módtól eltérő fuvarozási módot választ, NewAge Academy Kft. nem téríti vissza az ebből eredő többletköltségeket. Termék adásvételére irányuló szerződés esetén NewAge Academy Kft. mindaddig visszatarthatja visszafizetendő összeg kifizetését, amíg a fogyasztó a terméket vissza nem szolgáltatta, vagy kétséget kizáróan nem igazolta, hogy azt visszaküldte és a tulajdonjog átruházása megtörtént (a kettő közül a korábbi időpontot kell figyelembe venni), kivéve, ha NewAge Academy Kft. kifejezetten vállalta, hogy a terméket maga fuvarozza vissza. A visszatérítés során NewAge Academy Kft. az eredeti ügylet során alkalmazott fizetési móddal egyező fizetési módot alkalmaz, kivéve, ha a fogyasztó más fizetési mód igénybevételéhez kifejezetten a hozzájárulását adja; e visszatérítési mód alkalmazásából kifolyólag a fogyasztót semmilyen többletköltség nem terheli.
(4) Amennyiben a szerződéshez Ön kölcsönszerződést is kötött, és él az elállási jogával, ez a kölcsönszerződést is megszünteti.
(5) A felek eltérő megállapodása hiányában a fogyasztó nem gyakorolhatja az elállási jogot
•    a szolgáltatás nyújtására irányuló szerződés esetében a szolgáltatás egészének teljesítését követően, ha NewAge Academy Kft. a teljesítést a fogyasztó kifejezett, előzetes beleegyezésével kezdte meg, és a fogyasztó tudomásul vette, hogy a szolgáltatás egészének teljesítését követően felmondási jogát elveszíti;
•    olyan termék vagy szolgáltatás tekintetében, amelynek ára, illetve díja a pénzpiac vállalkozás által nem befolyásolható, az elállásra nyitva álló határidő alatt is lehetséges ingadozásától függ;
•    olyan nem előre gyártott termék esetében, amelyet a fogyasztó utasítása alapján vagy kifejezett kérésére állítottak elő, vagy olyan termék esetében, amelyet egyértelműen a fogyasztó személyére szabtak;
•    olyan vállalkozási szerződés esetében, amelynél a vállalkozás a fogyasztó kifejezett kérésére keresi fel a fogyasztót sürgős javítási vagy karbantartási munkálatok elvégzése céljából elveszíti az elállási jogát.

§ 11 Felelősség
(1) Vásárló által kártérítés követelésére nincs lehetőség, kivéve a termékfelelősség körébe tartozó kártérítésékere, amennyiben életet, testi épséget, egészséget ért károkozáson alapul, valamint olyan egyéb károkat, amelyek NewAge Academy Kft. részéről történő szándékos vagy súlyosan hanyag kötelességszegésen alapulnak. Szerződésszegés esetén NewAge Academy Kft. csak a szerződéseknél tipikus, előre látható és ténylegesen bekövetkezett károkért vállal felelősséget. NewAge Academy Kft. részéről megfelelő, szerződésszerű teljesítésének minősül, amennyiben a termék a honlapon vagy a használati útmutatóban szereplő tájékoztatáshoz képest kedvezőbb, előnyösebb paraméterekkel rendelkezik.
(2) NewAge Academy Kft. semmilyen felelősség nem terheli amennyiben a szállítási késedelem, illetve egyéb probléma a vásárló által pontatlanul és/vagy hibásan megadott adatokra miatt következett be,
(3) A kiválasztott termék adatlapján feltüntetjük a termék lényeges tulajdonságait tartalmazó leírásokat, a használati utasításokat azzal, hogy a kiválasztott termék tényleges tulajdonságairól a termékhez csatolt használati útmutatóból tájékozódhat. Az általunk forgalmazott termékhez a jogszabályi előírások keretein belül használati útmutatót csatolunk, azonban amennyiben véletlenül mégsem kapná meg a termékkel együtt kérjük ezt a tényt haladéktalanul, még a termék használata előtt szíveskedjen jelezni az ügyfélszolgálatunknak, és természetesen haladéktalanul pótoljuk.
(4) NewAge Academy Kft. minden felelősséget kizár a honlap használói által tanúsított magatartásokért. A honlap használója kizárólagosan és teljes mértékben felelős saját magatartásáért, NewAge Academy Kft. a jogszabályi keretek közt az eljáró hatóságokkal teljes mértékben együttműködik az esetleges jogszabálysértések felderítése érdekében.
(5) A honlapunk tartalmazhat olyan linkeket, amelyek más szolgáltatók oldalaira mutatnak, azonban a NewAge Academy Kft. nem vállal felelősséget ezen szolgáltatók tevékenységéért, illetve adatvédelmi megfelelőségéért.
(6) NewAge Academy Kft. a jogszabályokban meghatározott kivételekkel nem vállal felelősséget a www.alakformalogep.hu oldalon harmadik fél által elhelyezett hirdetések, promóciós anyagok, illetve egyéb tájékoztatások jogszabályoknak való megfelelőségéért, tartalmáért. Ezen tartalmakért azt terheli felelősség, akinek érdekében a hirdetés megjelenésre került.
(7) NewAge Academy Kft. nem vállal felelősséget a rendszer használatából eredő károkért. A vásárló a www.alakformalogep.hu honlapját kizárólag a saját kockázatára használhatja, és elfogadja, hogy NewAge Academy Kft. nem vállal felelősséget a használat során felmerülő vagyoni és nem vagyoni károkért a szándékosan, súlyos gondatlansággal, vagy bűncselekménnyel okozott, továbbá az életet, testi épséget, egészséget megkárosító szerződésszegésért való felelősségen kivételével.

§ 12 Eljárás hibás termék esetén, reklamáció
(1) A hibás termék miatt az ezzel kapcsolatos igény ügyfélszolgálatunk telefonszámán vagy email-en érvényesíthető.
(2) Ha a vásárló nem minősül fogyasztónak, azaz a vásárló a kereskedelmi vagy szakmai tevékenységének keretében adja le megrendelését, a hiba miatti követelés az áru átvételétől számított 1 éven belül elévül.
(3) Kérjük a vásárolt terméket szíveskedjen az átvételkor ellenőrizni, és amennyiben a csomagolás sérült szíveskedjen a szállítónak jelezni és kérni jegyzőkönyv felvételét. Abban az esetben, ha mennyiségi, vagy minőségi kifogása van, szíveskedjen ügyfélszolgálatunknak bejelenteni reklamációját. Szállítónk díjmentesen visszaszállítja a terméket, amennyiben véletlenül más, vagy nem annyi terméket küldtünk, illetve a termék sérült. Ezt követően haladéktalanul felvesszük Önnel a kapcsolatot és díjmentesen kiszállítjuk a megrendelt terméket.
(4) A Kellékszavatosságról, termékszavatosságról és jótállásról részletes információt a jelen általános üzleti feltételek 2. sz. mellékletében talál.

§ 13 Panaszkezelés rendje
Áruházunk célja, hogy valamennyi megrendelést megfelelő minőségben, a megrendelő teljes megelégedettsége mellett teljesítsen. Amennyiben Felhasználónak mégis valamilyen panasza van a szerződéssel vagy annak teljesítésével kapcsolatban – az eredeti számla birtokában – panaszát a fenti e-mail címen, levél útján vagy telefonon is közölheti.
Szolgáltató a szóbeli panaszt azonnal megvizsgálja, és szükség szerint orvosolja. Ha a vásárló a panasz kezelésével nem ért egyet, a Szolgáltató a panaszról és az azzal kapcsolatos álláspontjáról haladéktalanul jegyzőkönyvet vesz fel, s annak egy másolati példányát átadja a vásárlónak. Ha a panasz azonnali kivizsgálása nem lehetséges, a Szolgáltató a panaszról jegyzőkönyvet vesz fel, s annak egy másolati példányát átadja a vásárlónak.
Az írásbeli panaszt webáruházunk 30 napon belül írásban megválaszolja. A panaszt elutasító álláspontját megindokolja. A válasz másolati példányát 3 évig megőrzi, s azt az ellenőrző hatóságoknak kérésükre bemutatja.

§ 14 Szerviz és garancia
Amennyiben készüléke meghibásodik a gépet a § 10 (3) pontjában megadott címre és a Vásárlási és szállítási információkban meghatározott módon kell visszajuttatni. Amennyiben a készülék súlya (csomagolás nélkül) meghaladja a 10 kg-ot, abban az a esetben a visszajuttatott termék szállítási költségét átvállaljuk.Több készülék esetén a súlyhatár darabonként értendő!
Kizárólag a saját szervizpartnerünk végezheti a javítást, ellenkező esetben a garancia elveszik.
Szervizünk 3 munkanapon belül megállapítja a hiba okát és arról tájékoztatást ad. A javítást jellemzően 15 munkanapon belül elvégezzük.
Amennyiben van raktáron cserekészülékünk, abban az esetben tudunk azt biztosítani – kivéve kozmetikai gépek – a javítás idejére.
1+1 év garancia: 1 év teljes körű, gyártó által vállalt garancia, amely kiterjed a főegységre, és a szervizdíjakra egyaránt. 3 hónap garancia a kezelőfejekre és kiegészítőkre.
+ 1 év kiterjesztett garancia, mely garancia kizárólag a szervizdíjakra vonatkozik, tehát a főegységre és az alkatrészekre nem!

§ 15 Gépbetanítás
Minden általunk forgalmazott készülékünkhöz ajándékba adunk egy  gépbetanítást. Amennyiben erre nem tart igényt, abban az esetben Önt, mint vásárlót terhel mindennemű felelősség az esetlegesen bekövetkezett szakszerűtlen használatból adódó meghibásodás vagy szakszerűtlen kezelésből adódó vendégpanasz miatt.

§ 16 Zárórendelkezések
(1) Ezen Általános üzleti feltételek a magyar törvények hatálya alá esnek. Jelen ÁSZF-ben nem szabályozott rendelkezésekre a magyar jog az irányadó, különösen a Polgári Törvénykönyvről szóló 2013. évi V. törvény és az elektronikus kereskedelmi szolgáltatások, valamint az információs társadalommal összefüggő szolgáltatások egyes kérdéseiről szóló 2001. évi CVIII. törvény vonatkozó rendelkezései alkalmazandóak.
(2) Az esetleg felmerülő vitás kérdés jogszolgáltatásának helye NewAge Academy Kft. regisztrált székhelye (Salgótarjáni Járásbíróság ).
(3) E megállapodás egyes pontjainak jogi érvénytelensége esetén a szerződés többi része kötelező erejű marad. Ahol alkalmazható, a vonatkozó törvényi rendelkezések lépnek hatályba az érvénytelen pontok helyett.
(4) A honlapot a szerzői jog védi. A szerzői jogi jogosultja NewAge Academy Kft. vagy az általa feljogosított felhasználó. A honlapon feltüntetett szolgáltatások, valamennyi megjelenített tartalom szellemi alkotásnak minősül, aminek bármilyen felhasználása, másolása, sokszorosítása a jogosult írásbeli engedélye nélkül nem megengedett.
(5) Tevékenységünkkel kapcsolatos esetleges panasz esetén az alábbi felügyeleti szervekhez fordulhat:
Bátonyterenye Polgármesteri Hivatal Jegyzője (3070 Bátonyterenye, Városház út 2., tel.: +36/32/ 353-580)
Pest Megyei Kormányhivatal Fogyasztóvédelmi Főfelügyelősége (1052 Budapest, Városház utca 7., tel.: +36/1/328-0185)
Pest Megyei Békéltető Testület (2330 Dunaharaszti, Fő utca 266., tel.: +36/24/531-210)
ÁNTSZ Budaörsi és Pilisvörösvári Intézete (1035 Budapest, Váradi Sándor utca 15.)
(6) Jelen szerződési feltételeket szolgáltató (NewAge Academy Kft.) jogosult bármikor indoklás és előzetes felszólítás nélkül módosítani.

© 2013-2022

2022. 07. 21.

1. melléklet

Elállási/Felmondási nyilatkozatminta
(csak a szerződéstől való elállási/felmondási szándék esetén töltse ki és juttassa vissza)

Címzett: NewAge Academy Kft. 3070 Bátonyterenye, Vörösmarty út 5/a
e-mail: rendeles@alakformalogep.hu

Alulírott/ak kijelentem/kijelentjük, hogy gyakorlom/gyakoroljuk elállási/felmondási jogomat/jogunkat az alábbi termék/ek adásvételére vagy az alábbi szolgáltatás nyújtására irányuló szerződés tekintetében:

Szerződéskötés időpontja /átvétel időpontja:
Rendelés egyedi azonosító száma:
A fogyasztó(k) neve:
A fogyasztó(k) címe:

A fogyasztó(k) aláírása: (kizárólag papíron tett nyilatkozat esetén)

Kelt

2. melléklet
A kellékszavatosságról, a termékszavatosságról és a jótállásról szóló mintatájékoztató

1. Kellékszavatosság

Milyen esetben élhet Ön a kellékszavatossági jogával?
Ön NewAge Academy Kft. hibás teljesítése esetén a vállalkozással szemben kellékszavatossági igényt érvényesíthet a Polgári Törvénykönyv szabályai szerint.

Milyen jogok illetik meg Önt kellékszavatossági igénye alapján?
Ön – választása szerint-az alábbi kellékszavatossági igényekkel élhet:

Kérhet kijavítást vagy kicserélést, kivéve, ha az ezek közül az Ön által választott igény teljesítése lehetetlen vagy ha az az eladónak a másik szavatossági igény teljesítésével összehasonlítva aránytalan többletköltséget (pld: egy nagy értékű terméknél egy kicserélhető alkatrész hibája miatt nem indokolt az egész termék cseréje).
Ha az előbbiek alapján sem kijavításra, sem kicserélésre nincsen joga, vagy ha az eladó a kijavítást, illetve a kicserélést nem vállalta, vagy e kötelezettségének a dolog tulajdonságaira és rendeltetésre tekintettel megfelelő határidőn belül és jelentős kényelmetlenség okozása nélkül nem tud eleget tenni, akkor a fogyasztó választhat, hogy megfelelő árleszállítást kér vagy eláll a szerződéstől (visszakérheti a vételárat). Fontos tudni, hogy jelentéktelen hiba miatt elállásnak nincs helye.
Választott kellékszavatossági jogáról egy másikra is áttérhet, az áttérés költségét azonban Ön viseli, kivéve, ha az indokolt volt, vagy arra a vállalkozás adott okot.

Milyen határidőben érvényesítheti Ön kellékszavatossági igényét?
Ön köteles a hibát annak felfedezése után haladéktalanul, de nem később, mint a hiba felfedezésétől számított kettő hónapon belül közölni. Ugyanakkor felhívom a figyelmét, hogy a szerződés teljesítésétől számított két éves elévülési határidőn túl kellékszavatossági jogait már nem érvényesítheti. Használt dolog esetén ez a határidő egy év.

Kivel szemben érvényesítheti kellékszavatossági igényét?
Ön a vállalkozással szemben érvényesítheti kellékszavatossági igényét.

Milyen egyéb feltétele van kellékszavatossági jogai érvényesítésének?
A teljesítéstől számított hat hónapon belül a kellékszavatossági igénye érvényesítésének a hiba közlésén túl nincs egyéb feltétele, ha Ön igazolja, hogy a terméket, illetve a szolgáltatást NewAge Academy Kft. nyújtotta. A teljesítéstől számított hat hónap eltelte után azonban már Ön köteles bizonyítani, hogy az Ön által felismert hiba már a teljesítés időpontjában is megvolt.

2. Termékszavatosság

Milyen esetben élhet Ön a termékszavatossági jogával?
Ingó dolog (termék) hibája esetén Ön – választása szerint – az 1. pontban meghatározott jogát vagy termékszavatossági igényt érvényesíthet.

Milyen jogok illetik meg Önt termékszavatossági igénye alapján?
Termékszavatossági igényként Ön kizárólag a hibás termék kijavítását vagy kicserélését kérheti.

Milyen esetben minősül a termék hibásnak?
A termék akkor hibás, ha az nem felel meg a forgalomba hozatalakor hatályos minőségi követelményeknek vagy pedig, ha nem rendelkezik a gyártó által adott leírásban szereplő tulajdonságokkal.

Milyen határidőben érvényesítheti Ön termékszavatossági igényét?
Termékszavatossági igényét Ön a termék gyártó általi forgalomba hozatalától számított két éven belül érvényesítheti. E határidő elteltével e jogosultságát elveszti.

Kivel szemben és milyen egyéb feltétellel érvényesítheti termékszavatossági igényét?
Termékszavatossági igényét kizárólag az ingó dolog gyártójával vagy forgalmazójával szemben gyakorolhatja. A termék hibáját termékszavatossági igény érvényesítése esetén Önnek kell bizonyítania.

A gyártó (forgalmazó) milyen esetben mentesül termékszavatossági kötelezettsége alól?
A gyártó (forgalmazó) kizárólag akkor mentesül termékszavatossági kötelezettsége alól, ha bizonyítani tudja, hogy:
– a terméket nem üzleti tevékenysége körében gyártotta, illetve hozta forgalomba, vagy
– a hiba a tudomány és a technika állása szerint a forgalomba hozatal időpontjában nem volt felismerhető vagy
– a termék hibája jogszabály vagy kötelező hatósági előírás alkalmazásából ered.
A gyártónak (forgalmazónak) a mentesüléshez elegendő egy okot bizonyítania.
Felhívom figyelmét, hogy ugyanazon hiba miatt kellékszavatossági és termékszavatossági igényt egyszerre, egymással párhuzamosan nem érvényesíthet. Termékszavatossági igényének eredményes érvényesítése esetén azonban a kicserélt termékre, illetve kijavított részre vonatkozó kellékszavatossági igényét a gyártóval szemben érvényesítheti.

3. Jótállás

Milyen esetben élhet Ön a kellékszavatossági jogával?
Egyes termékre vonatkozóan hibás teljesítés esetén szerződés, vagy jogszabály alapján NewAge Academy Kft. jótállásra köteles.

Önt milyen jogok és milyen határidőn belül illetik meg jótállás alapján?
Az egyes tartós fogyasztási cikkekre vonatkozó kötelező jótállásról szóló 151/2003. (IX. 22.) Korm. rendelet 1. mellékletében meghatározott termékek esetében a jótállás időtartama legalább egy év.

Mikor mentesül a vállalkozás a jótállási kötelezettsége alól?
A vállalkozás jótállási kötelezettsége alól csak abban az esetben mentesül, ha bizonyítja, hogy a hiba oka a teljesítés után keletkezett.
Felhívom a figyelmét, hogy ugyanazon hiba miatt kellékszavatossági és jótállási igényt, illetve termékszavatossági és jótállási igényt egyszerre, egymással párhuzamosan nem érvényesíthet, egyébként viszont Önt a jótállásból fakadó jogok az 1. és a 2. pontban meghatározott jogosultságoktól függetlenül megilletik.

A webáruházban feltüntetett árak forintban értendők!